Dünya

Nutrisioloq un məmulatlarından tam imtina etməməyi məsləhət görüb

Sharing is caring!


Rusiyalı nutrisioloq Yekaterina Kuzina çörəkdən tam imtina etməməyi məsləhət görüb.

“Un məhsullarından tamamilə imtina etməməlisiniz, çünki unun tərkibində digər məhsullarda olmayan bir çox faydalı maddələr var”, – deyə nutrisioloq bildirib.

Onun sözlərinə görə, çörəkdən orqanizm əsəb və ürək-damar sistemlərinin normallaşmasına kömək edən kalium, maqnezium, kalsium, fosfor, B vitaminləri, həmçinin DNT sintezində və qırmızı qan hüceyrələrinin və əzələ toxumasının sabitləşməsində iştirak edən E vitamini alır.

Bununla belə, Kuzina ağ undan hazırlanmış bulka və kruassanlardan çox istifadə etməməyi, ağ çörəyi qurudulmuş halda yeməyi tövsiyə edib. Kuzina həmçinin tərkibində buğda unundan fərqli olaraq 30% daha çox dəmir, 50% daha çox kalium və maqnezium olduğu üçün çovdar unundan hazırlanan un məmulatlarını seçməyi məsləhət görüb.

Bundan əlavə, ekspert qeyd edib ki, kəpək unundan hazırlanan bişmiş məmulatlar vitamin və faydalı elementlərin optimal tərkibinə malikdir, çörəklər isə düzgün qidalanma qaydaları nəzərə alınmaqla hazırlanır. Onlar daha az kalorili olur və tərkibində bədəndən toksinləri xaric etmək üçün çoxlu pəhriz lifi var.

Ekspert əlavə edib ki, ən sağlam çörəyi qatqısız, maya və şəkərsiz evdə hazırlamaq olar.

Mənbə: m24.ru

Xeberal.az

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir